Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Facebook’ta hesabınızı dondurma veya kapatma seçenekleri kullanabilir veya Facebook’u kalıcı olarak silme yöntemine gidebilirsiniz. Facebook’u kalıcı olarak silme işlemi sonrasında var olan profiliniz tamamen silinerek veri tabanından kaybolur.

Facebook Kalıcı Olarak Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Hesabınızı kalıcı olarak silme işlemini tamamlayarak profilinizi tamamen yok edebilirsiniz. Bu işlem resmi Facebook sayfasından yapılmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek hesabınızı kapatabilirsiniz.

  • Facebook profilinize giriş yaptıktan sonra profil ve seçenekler kısmında karşınıza çıkan “Ayarlar” sekmesine tıklayın. Daha sonra “Facebook Bilgilerin” alanına girin.
  • Facebook bilgilerinizi görüntülediğiniz bu alanda dondurma ve Facebook’u kalıcı olarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Karşınıza çıkan alandan “Dondurma ve Silme” kısmına tıklayın.
  • “Hesabı Sil” seçeneğini seçin ve ardından “Hesabı Silme İşlemine Devam Et” diyerek gerekli işaretlemeleri ve doldurmaları yapın.
  • En son karşınıza çıkan olan “Hesabı Sil” butonuyla birlikte Facebook hesabınızın kalıcı olarak silinmesi için talimat vermiş olacaksınız.

Facebook Kalıcı Olarak Silme İşlemi İptal Edilebilir mi?

Facebook bu işlemi yaptıktan sonra kararınızdan emin olup olmadığınızı daha iyi kavrayabilmeniz için sizlere bir müddet sunuyor. Hesabınız dondurulup kapatılıyor ve 30 gün boyunca koruma altına alınıyor. 30 günlük süreçte geri dönmek isterseniz Facebook hesabınıza tekrardan sahip olabilirsiniz. Ancak 30 günü geçen durumlarda hesabınız artık kalıcı olarak silinir. Tüm bilgileriniz sosyal mecralardan silinir ancak Facebook olası durumlara karşı bilgilerinizi 90 gün boyunca saklar. Bu süreçte bilgilerinize kimse ulaşamaz. Olası durumlardaki yasal süreçler, koşul ihlalleri, afet ve yazılım hatası gibi durumların önüne geçmek amacıyla saklama işlemi gerçekleştirilmektedir. Hesabınıza tekrar giriş yapmak isterseniz 30 gün içinde bunu gerçekleştirebilir ve karşınıza çıkan “Silme İşlemini İptal Et” butonuna tıklayarak kararınızdan vazgeçebilirsiniz.

Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Silersem Ne Olur?

  • Facebook hesabınızı kalıcı olarak sildikten 30 gün sonra hesabınıza bir daha erişemezsiniz.
  • Profiliniz ve profiliniz içinde yer alan fotoğraflarınız, videolarınız, gönderileriniz ve eklediğiniz diğer her şey kalıcı olarak silinir. Bunları geri getirme ihtimaliniz yoktur.
  • Facebook Messenger uygulamasına olan bağlantınız da iptal edilecektir.
  • Diğer sosyal mecralarda Facebook hesabınızı kullanarak yaptığınız tüm aktifleştirmeler ve bağlantılarda iptal olacaktır. Facebook yoluyla mecralarla bağlantı kuramayacaksınız. Bu hesapları kurtarabilmeniz için ilgili destek hatlarına ulaşmanız gerekir.
  • Facebook üzerinden gönderdiğiniz mesajlar arkadaşlarınız tarafından görülebilir ancak gönderilen kısmında artık isminiz yazmayacaktır.